access_time Geplaatst op maandag 02 september 2019 | Terug naar het overzicht

Heb je een private leaseauto en maak je er weinig gebruik van? Dan is er een manier om te besparen op het maandelijkse leasebedrag. Hoe? Door je private leaseauto te delen of te verhuren.

  • Deel je je leaseauto met familie of vrienden. Je kunt dan ook de kosten delen. Je spreekt met familie of vrienden af welke vergoeding ze betalen voor het gebruik van je leaseauto. De vergoeding gebruik je om een deel van het maandelijkse leasebedrag te betalen.
  • Door het verhuren van je leaseauto aan onbekenden heb je extra inkomsten. Die inkomsten kun je dus gebruiken om een deel van het maandelijkse leasebedrag te betalen .Verhuren van je leaseauto is dus helemaal geen gek idee. Wist je dat er zelfs online platforms zijn waar je je leaseauto kunt aanbieden voor verhuur aan onbekenden.

Andere voordelen van het delen of verhuren van je leaseauto

Het delen of verhuren van je leaseauto levert niet alleen geld op. Delen of verhuren heeft ook nog andere voordelen. Als je een auto niet gebruikt, vaak is dat 23 uur per dag, lopen de kosten natuurlijk gewoon door. Door je leaseauto te delen of te verhuren wordt er in ieder geval vaker mee gereden. Bovendien is het delen van een auto beter voor het milieu. Waarom? Omdat dan hoogstwaarschijnlijk minder mensen een eigen auto aanschaffen.

Mag je je leaseauto delen of verhuren?

Doorgaans mag je ook anderen in je private leaseauto laten rijden. Overweeg je om je leaseauto te delen of te verhuren? Lees voor de zekerheid na wat hierover in het leasecontract is vermeld. Je kunt het natuurlijk ook vragen aan de leasemaatschappij. Er zijn leasemaatschappijen die geen toestemming geven, omdat ze het verhuren of delen geen goed idee vinden.

Veel leasemaatschappijen werken samen met autodeelplatforms

Overigens sluiten steeds meer private leasemaatschappijen zich aan bij bekende autodeelplatforms, zoals myWheels of Snappcar. Heb je gecheckt met welk platform de aanbieder van je leaseauto is aangesloten? Dan weet je zeker dat verhuren van je leaseauto aan anderen geen problemen oplevert.