access_time Geplaatst op zondag 05 april 2020 | Terug naar het overzicht

Het aantal kilometers per jaar voor mijn private leaseabonnement

Je hebt een prachtige auto op het oog; je weet dus welke auto je wilt hebben, ook voor welke looptijd. Maar dan heb je natuurlijk nog die keuze uit al die verschillende kilometerbundels! Doorgaans gaat het om de volgende bundels: 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 en 35.000 kilometer. Maar voor hoeveel kilometers per jaar sluit je nu een private leasecontract af? Wij van Mijn Private Lease helpen je graag! We zetten alles waar je rekening mee moet houden op een rij.

Zo kies je de juiste kilometerbundel

De meeste mensen maken het grootste deel van hun kilometers voornamelijk met woon-werk verkeer. Reken voor jezelf makkelijk uit hoeveel dit is per dag en daarmee per week en jaar. Naast deze woon-werk ritjes rijd je ook meer met de auto zoals bijvoorbeeld boodschappen doen of even naar het tuincentrum. Wanneer je familie niet aan het einde van de straat woont is het wel zo makkelijk om ook hiervoor de auto te pakken. Bedenk hoeveel familie bezoekjes je ongeveer per jaar maakt en hoeveel kilometers er bij je reguliere kilometers opgeteld moeten worden. Op de momenten dat je niet vliegt, is de vakantie ook een moment wanneer er veel kilometers worden gereden. Lekker naar Duitsland of Frankrijk; wellicht zelfs verder. En vergeet die leuke weekendjes weg niet! Wij raden aan om altijd iets ruimer in de kilometers te gaan zitten. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten aan het einde van het jaar of de looptijd van het private leasecontract te staan.

Nog even een opsomming van de meest gereden kilometers;

  • Woon-werk verkeer
  • Boodschappen
  • Bezoek aan vrienden en familie
  • Vakantie/weekendje weg
  • Veiligheidsmarge

Bovenstaande punten zorgen voor een goede voorspelling van het daadwerkelijke aantal kilometers dat je zult gaan rijden per jaar.

Ik ben over het afgesproken aantal kilometers heen gegaan; wat nu?

Wanneer je meer kilometers rijdt dan in eerste instantie afgesproken is, dan zorgt dit niet voor problemen. Bij de meeste leasemaatschappijen betaal je namelijk tussen de 6 en 9 cent per kilometer die je rijdt buiten je bundel. Dit wordt verrekend aan het einde van de looptijd van je private leasecontract. Je kunt er vaak ook voor kiezen om dit aan het einde van elk jaar te verrekenen en niet pas aan het einde van je leaseperiode. Wanneer je kijkt op de pagina leasemaatschappijen kun je snel van elke leasemaatschappij zien wat ze rekenen per gereden kilometer buiten de bundel.