Een cross-over private leasen

access_time Geplaatst op vrijdag 26 februari 2021 | Terug naar het overzicht

Zoals we in onze vorige blog al schreven zijn er verschillende carrosserievormen. Een carrosserievorm die we steeds vaker op de Nederlandse wegen zien is de cross-over. Een type auto dat zich prima leent voor de snelwegen, maar door zijn hogere bodemvrijheid ook geschikt is voor ruwere omstandigheden.

Wat is een cross-over precies?

Een cross-over wordt vaak vergeleken met een SUV. Op verschillende vlakken lijken deze twee carrosserievormen dan ook op elkaar. Beide hebben een hoge bodemvrijheid, volop ruimte voor alle inzittenden en daarnaast een ruime bagageruimte. Grote verschillen tussen een cross-over en een SUV zijn het verschil in trekkracht en de prestaties off-road. Hierin is de SUV een stuk sterker. Een cross-over is echter een stuk wendbaarder en lichter als een SUV. Hierdoor is de cross-over ook uitermate geschikt voor stadsverkeer en bovendien een stuk zuiniger in verbruik.

De voordelen:

Meer bodem vrijheid
Een cross-over heeft meer bodemvrijheid dan bijvoorbeeld een hatchback, sedan of stationwagen. Hierdoor kan de auto ook goed uit de voeten op ruwere omstandigheden. Ook heb je als bestuurder meer zicht op het wegdek waardoor je ontspannen kunt rijden. Door z’n hoge bodemvrijheid oogt de cross-over een stuk indrukwekkender dan een reguliere carrosserievorm.

Hogere instap
Met z’n hoge instap uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er hoeft nauwelijks gebukt te worden om in de auto te komen. Daarmee is een cross-over ook enorm populair onder de senioren, maar ook voor gezinnen vanwege de stoere uitstraling en praktische ruimte.

Goed te gebruiken in de stad
Een cross-over heeft een dynamisch karakter. Ondanks dat het een (verhoogde) auto is kan de auto ook uitstekend uit te voeten in de stad. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een SUV die door z’n grootte een stuk lastiger te manoeuvreren is.

De nadelen:

Niet het trekgewicht van een SUV
Met een cross-over kun je prima een caravan of aanhanger voorttrekken. Ben je van plan om een zware tandemasser of grote caravan te trekken? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een SUV die veel meer trekkracht heeft.

Verbruik hoger door hogere model
Een cross-over is een stuk minder aerodynamisch dan een hatchback of sedan door z’n grootte. Hierdoor is het verbruik hoger dan bij een auto van kleiner formaat.

Een cross-over leasen

Het aanbod van cross-over private lease auto’s is behoorlijk divers. Een leuke Citroën C3 Aircross lease je al vanaf ongeveer 300 euro per maand. Wil je meer luxe en comfort dan is er ook de BMW X1 voor 600 euro per maand. 

Het volledige cross-over private lease aanbod vind je hier.