Cross-over rijden via private lease

access_time Geplaatst op Tuesday 10 December 2019 | Terug naar het overzicht

Een cross-over is een sportieve auto, die wat hoger op zijn wielen staat. De meeste cross-overs zijn een variatie op een bestaand, lager model. Met zijn grote bagageruimte en hoge zit heeft deze auto typische kenmerken van een SUV. De cross-over, ook wel CUV (Crossover Utility Verhicle) genoemd, is een vrij recent type auto. Zo’n 20 jaar geleden gingen de eerste cross-overs de weg op. Het is een stevige wagen met veel ruimte voor passagiers en bagage. De vormgeving is stoer, maar stijlvol. Daarom wordt een cross-over vaak gekozen vanwege zijn sportieve en elegante uitstraling. Een cross-over is geschikt voor onverhard terrein, maar heeft niet de capaciteiten om ermee off-road te rijden.

Waarom kies je voor een cross-over?

Veel mensen kiezen een cross-over vanwege het handige formaat en het robuuste karakter. Een cross-over is een uiterst veelzijdige auto, die erg geschikt is voor gezinnen. Hij heeft veel ruimte en comfort en ademt de sfeer van het buitenleven. Bij de meeste cross-overs kun je gebruik maken van vierwielaandrijving, omdat de auto daarmee is uitgerust of heb je de mogelijkheid om deze handmatig in te schakelen. Een cross-over heeft een frame dat uit een stuk bestaat en onderscheidt zich daarmee van de SUV. Het is een multifunctionele auto, die zowel in de stad als op het platteland optimaal rijcomfort biedt.

MPV’s en SUV’s

Een cross-over is een variant op de MPV en SUV en bezit de beste eigenschappen van beide. Waar een MPV (Multi Purpose Verhicle) vooral gericht is op multi inzetbaarheid en het vervoeren van passagiers, is een SUV (Sports Utility Vehicle) weer uitermate geschikt om op ruw terrein te rijden. Ook heeft een SUV een hoge trekkracht en veel laadvermogen. Een cross-over combineert deze sterke punten, en is daarom een stoere auto, die ook nog eens op alle fronten inzetbaar is. Een cross-over biedt zitplaatsen en comfort voor het hele gezin, maar heeft daarbij de uitstraling van een luxe terreinwagen.

Een cross-over in private lease

Wil je een luxe en stoere auto rijden met volop ruimte voor passagiers en bagage? Dan is het private leasen van een cross-over een goede keuze. Zo kun je voor een aantrekkelijk bedrag per maand een mooie cross-over rijden. Het onderhoud, de verzekering en de afschrijving zijn allemaal bij het leasebedrag inbegrepen, evenals de wegenbelasting. Daarom is private lease erg aantrekkelijk als je een mooie, nieuwe auto wilt rijden. Vergelijk de verschillende private leasemaatschappijen met elkaar wat betreft hun tarieven en voorwaarden. Zo betaal je nooit teveel voor je auto. En dat is wel zo fijn als je op zoek bent naar een nieuwe cross-over.