Een hatchback private leasen

access_time Geplaatst op vrijdag 12 februari 2021 | Terug naar het overzicht

Er zijn verschillende carrosserievormen, ook wel de buitenkant van de auto genoemd. Een hatchback is één van de populairste carrosserievormen in Nederland. Het aanbod private lease auto’s is dan ook enorm.

Wat is een hatchback precies?

Een hatchback is er altijd in een 3-deurs en 5-deurs uitvoering. De kofferbakruimte wordt namelijk ook meegeteld als extra deur. Bij een hatchback is de kofferbak niet afgesloten zoals bij een sedan. De bestuurder, bijrijder en de achterste zitrij zijn bereikbaar via de kofferbakruimte. Het formaat van een hatchback is compact te noemen.

De voordelen:

Compact en wendbaar
Dankzij het compacte formaat is de auto zeer wendbaar en ook uitstekend geschikt als stadsauto. Ideaal als je in de stad woont of in drukke straten je auto moet parkeren.

Lage brandstof- en onderhoudskosten
Een hatchback is één van de lichtere carrosserievormen. Dit komt het brandstofverbruik ten goede. Ook krijgen de onderdelen minder te verduren door het lagere gewicht van de auto. De onderhoudskosten zullen hierdoor lager zijn dan bij een grotere auto.

Aantrekkelijk geprijsd
Een hatchback is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een sedan, SUV of Cross-over.

Multifunctioneel
Doordat het een open ruimte betreft kun je de auto multifunctioneel gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld de achterbank inklapt heb je één grote open ruimte. Ondanks het compacte formaat ook uitstekend geschikt om veel bagage mee te vervoeren.

De nadelen:

Te weinig beenruimte
Ben je lang of reis je vaak met meerdere personen? Dan is het verstandig om een iets grotere hatchback te kiezen. Hierin zal de beenruimte wel voldoende zijn.

Minder goed geïsoleerd 
Een hatchback is minder goed geïsoleerd dan bijvoorbeeld een sedan. Doordat de kofferbak niet volledig is afgesloten heb je meer last van bijgeluiden tijdens het rijden. Een sedan zal een stuk stiller zijn doordat onder andere de kofferbak volledig is afgesloten.

Een hatchback leasen

Door de enorme populariteit van dit type auto is het aanbod van private lease auto’s enorm. In onze private lease vergelijker zijn er op dit moment ruim 100 verschillende private lease aanbiedingen beschikbaar. De prijzen variëren van €189,- per maand voor een Toyota Aygo t/m €535,- per maand voor een luxe Peugeot 308 GT-Line. Een elektrische SEAT Mii lease je al vanaf €275,- per maand.

Het volledige hatchback private lease aanbod vind je hier.