access_time Geplaatst op zondag 21 juni 2020 | Terug naar het overzicht

De tijd staat nooit stil, ook niet in de auto branche. De ontwikkelingen op het gebied van ‘’krachtbronnen’’ ofwel motortypen gaat ook snel. De drie groepen krachtbronnen in de leasemarkt zijn de verbrandingsmotor, elektromotor en de hybride. In deze blog zetten we de belangrijkste voor-en nadelen voor je op een rij. Zo maken we het kiezen van jouw perfecte private leaseauto een stukje makkelijker.

De private leaseauto met verbrandingsmotor

De verbrandingsmotor heeft nog steeds het grootste aandeel in de private lease en automarkt. Er zijn steeds meer merken die één of meer elektrische of hybride modellen in hun aanbod hebben. Het is vaak nog wel zo dat al deze modellen ook te verkrijgen zijn met een verbrandingsmotor. Wat ons opvalt is dat er steeds meer 3 cilinder motoren worden gebruikt. Deze motoren zijn over het algemeen iets zuiniger, maar leveren nog hetzelfde vermogen als de oudere modellen met 4 cilinder motoren. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een turbo. Toch zijn er alsnog wel een aantal merken die gebruik maken van 4 cilinder motoren, soms ook in combinatie met turbo’s. Het voordeel van deze viercilinder motoren is dat ze rustiger aanvoelen tijdens het rijden. De voor- en nadelen van een verbrandingsmotor:

+ Hoge actieradius

+ Mogelijkheid om overal te kunnen tanken (binnen 5 minuten de tank vol)

- Onderhoudsgevoelig (maar dit zit bij private lease bij de prijs in!)

- Milieu belastend

Vergelijk hier het volledige aanbod auto’s met een verbrandingsmotor.

Een hybride private leaseauto

De hybride is een combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. De verbrandingsmotor is de hoofd krachtbron en de elektromotor ondersteunt deze. Er zijn veel verschillende hybride technieken. Zo zijn er hybride auto’s die tot +-50 km/h volledig elektrisch rijden en bij hogere snelheden vloeiend overschakelen op de verbrandingsmotor. Ook springt de elektromotor bij wanneer er hoge prestaties verwacht worden. Dit zijn bijvoorbeeld de Toyota Corolla modellen. Bij deze hybride auto’s worden de accu’s niet opgeladen door de auto aan te sluiten op het elektriciteitsnet. De stroom wordt opgewekt door de verbrandingsmotor of door systemen die stroom opwekken wanneer je de auto uit laat rollen of wanneer je remt.

Ook zijn er hybride auto’s waarbij de accu’s opgeladen kunnen worden door middel van een stekker. Deze auto’s hebben vaak een volledig elektrisch bereik van +-50 kilometer en gaan daarna verder op de brandstofmotor. Deze auto’s worden ook wel de plug-in hybride genoemd, zoals bijvoorbeeld de Kia Niro

+ Hoge actieradius

+ Het beste van twee werelden

- Hoger gewicht door accu pakketten

- Uitstoot bij gebruik is nog niet zo laag als bij een volledig elektrische auto

Vergelijk hier het volledige aanbod hybride auto’s.

Een private leaseauto met een elektromotor

Elektrisch rijden, je ziet het steeds vaker! Er zijn ook steeds meer automerken die volledig elektrische auto’s aanbieden. Dit zie je ook terug in het aanbod elektrische leaseauto’s. Zoals we eerder al eens in een van onze blogs beschreven zijn niet alle elektrische auto’s gelijk. Het verschil zit vooral in de actieradius van de auto. Een voordeel van een elektrische auto ten opzichte van een auto met verbrandingsmotor is dat het koppel er altijd volledig is. Dit is waarom de elektrische auto’s ongelofelijk hard kunnen optrekken.

+ Lage belasting voor het milieu bij gebruik

+ Hoog koppel

- Actieradius

- Laadtijd

Vergelijk hier het volledige aanbod auto’s met een verbrandingsmotor.