Een SUV private leasen

access_time Geplaatst op donderdag 29 april 2021 | Terug naar het overzicht

De SUV (Sports Utility Vehicle)

Deze carrosserievorm is te herkennen aan z’n grote bodemvrijheid en vele binnenruimte. Er zijn meerdere modellen die ruimte bieden aan 7 personen. In het verleden onderscheidde een SUV zich ook altijd met vierwielaandrijving. Tegenwoordig zien we dat dit niet altijd meer het geval is. Er zijn ook verschillende SUV modellen die twee wiel aangedreven zijn. De populariteit van SUV’s is erg groot vanwege de vele ruimte die deze carrosserievorm biedt!

Voordelen van een SUV

Trekgewicht

Het maximale trekgewicht is een punt waar een SUV zich onderscheidt van alle andere carrosserievormen. Door het hogere gewicht van de auto en de krachtigere motoren is het maximale trekgewicht hoog. Dit is een groot voordeel voor degene die met een grote aanhanger of caravan wil rijden.

7 persoons uitvoeringen

Door het grote formaat van de SUV’s zijn er ook modellen die geleverd kunnen worden in een 7 persoons uitvoering. Dit biedt alle ruimte die nodig is aan grote gezinnen of wanneer er vriendjes en vriendinnetjes mee gaan op een leuke trip!

Standaard luxe uitgevoerd

Aangezien SUV’s standaard tot het hogere segment behoren is de basisuitrusting vaak al van alle gemakken voorzien. Hierbij moet je denken aan opties zoals Cruise control, Hill-Hold, Navigatiesysteem, Lanecontrol etc.

Ook als volledig elektrische auto verkrijgbaar

In alle carrosserievormen zijn tegenwoordig elektrische modellen verkrijgbaar. Dus een elektrische SUV is ook mogelijk. Rijden zonder te tanken, wie wil dat nou niet!

Nadelen van een SUV

Hoger verbruik

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. Een van de meest genoemde nadelen van een SUV is het verbruik. Door de jaren heen is dit sterk verbeterd, maar door het grote formaat is er een veel luchtweerstand wat negatieve gevolgen heeft op het verbruik van de auto.

Groot formaat

Het grote formaat kan ook een nadeel zijn. Denk hierbij aan het parkeren in smalle straatjes of in een krappe parkeergarage in het centrum van een willekeurige stad.

Een SUV private leasen

Er zijn meerdere SUV modellen die je kan private leasen. Hier onder een kleine greep uit het aanbod op onze website;

Voor het volledige SUV aanbod klik hier.