Tesla private leasen

access_time Geplaatst op donderdag 01 september 2022 | Terug naar het overzicht

Het automerk Tesla is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig. Waar het een paar jaar geleden nog bijzonder was als je een auto van dit merk tegenkwam, is dit tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Dit komt vooral doordat een Tesla een elektrische auto is. Je draagt hiermee jouw steentje bij aan het klimaat en bovendien hoef je nooit meer brandstof te tanken. Wil je zelf ook een Tesla rijden? Dan moet je hier veel geld voor neertellen, want er hangt een flink prijskaartje aan de auto’s van dit merk. Gelukkig hoef je het bedrag niet in één keer te betalen. Als particulier kun je namelijk een Tesla privé leasen. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag om in een Tesla te rijden Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Hier lees je alles over privé een Tesla leasen.

Waarom lease je een Tesla?

Wie privé een auto wil leasen, kan uit talloze merken en modellen kiezen. Daarom vraag jij je mogelijk af waarom je juist een Tesla zou leasen. Hier kunnen we een groot aantal redenen voor opvoeren. De voornaamste reden om een privé een Tesla te leasen is omdat de auto’s van dit merk volledig elektrisch zijn. Dit betekent dat tanken verleden tijd is, want je rijdt op stroom. Het opladen van de accu kost weliswaar geld, maar stroom is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Onderaan de streep ben je dus een stuk goedkoper uit dan met een brandstofauto. Heb je een laadpaal aan huis en wek je zelf stroom op door middel van zonnepanelen? Dan kun je een Tesla mogelijk zelfs helemaal gratis opladen.

Een tweede reden om een Tesla te leasen is de veiligheid. De auto’s van dit merk zijn namelijk een stuk veiliger dan veel andere auto’s. Dit komt doordat er bij de productie van de auto’s allerlei soft- en hardware geïnstalleerd wordt. De kans op een ongeval wordt hierdoor steeds kleiner. Ten derde kies je voor een Tesla leasen vanwege het rijcomfort. Er zijn namelijk allerlei verschillende systemen aan boord die het rijden een stuk makkelijker maken en jou ontlasten. Tot slot heeft een Tesla – in vergelijking met andere elektrische auto’s – een behoorlijk grote actieradius. Hierdoor kun je er een groot aantal kilometers mee afleggen zonder dat je de accu tussentijds hoeft op te laden.

Hoe werkt privé leasen?

Private lease is een leasevorm die speciaal bedoeld is voor particulieren. Zij kunnen hierdoor in hun droomauto rijden zonder dat ze hier direct een groot bedrag voor neer moeten tellen. Als je nog niet eerder een privé een auto geleaset hebt, wil je waarschijnlijk eerst weten hoe privé leasen in zijn werk gaat. Daarom geven we je hier een korte uitleg over deze leasevorm.

Wie een auto koopt moet de aankoopprijs direct aftikken. Dit is bij private lease niet het geval. De aankoop van het voertuig wordt namelijk gefinancierd door een leasemaatschappij. Je betaalt iedere maand een vast bedrag om in de auto te mogen rijden. Dit doe je gedurende de hele looptijd die je met de leasemaatschappij hebt afgesproken. Je bepaalt zelf overigens hoe lang het contract loopt. Meestal kun je kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Eén van de grote voordelen van private lease is dat vrijwel alle kosten die je met de auto maakt bij de prijs zijn inbegrepen. De leasemaatschappij sluit een allrisk verzekering af en is verantwoordelijk voor de wegenbelasting. Je hoeft bovendien niet bang te zijn voor een torenhoge rekening als jouw Tesla naar de garage moet voor reparatie of onderhoud. De leasemaatschappij betaalt dit namelijk. Hierdoor zijn eigenlijk alleen verkeersboetes voor eigen rekening als je privé een Tesla leaset.

Zowel nieuw als tweedehands

Wil je privé een auto leasen? Dan kun je kiezen tussen een nieuwe auto en een tweedehands auto. Omdat Tesla een relatief nieuw automerk is, denken veel mensen dat hier nog geen occasions van beschikbaar zijn. Dit is een misvatting, want je kunt ook een tweedehands Tesla privé leasen. Als je voor een tweedehands Tesla kiest ben je weliswaar niet de eerste eigenaar van het voertuig, maar toch zitten er ook de nodige voordelen aan.

Het grootste voordeel van een tweedehands Tesla leasen is wat ons betreft de leaseprijs. Omdat het niet om een nieuwe Tesla gaat, heeft de auto een lagere cataloguswaarde. Doordat dit een belangrijk onderdeel is bij het vaststellen van de leaseprijs, profiteer je hiervan. Een lagere cataloguswaarde betekent namelijk dat je een lager bedrag per maand betaalt. Een Tesla privé leasen kan hierdoor flink goedkoper uitvallen. Doordat steeds meer mensen tegenwoordig in een auto van dit merk rijden, zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor wat betreft een Tesla privé leasen. Vandaar dat het wel degelijk interessant is om de mogelijkheden voor een tweedehands Tesla te bekijken.