access_time Geplaatst op zaterdag 23 mei 2020 | Terug naar het overzicht

Je hebt na lang wikken en wegen je private leaseauto uitgezocht. Het model en de kilometerbundel zijn bekend, maar nu zijn er nog meer keuzes die gemaakt moeten worden. In welke kleur wil je de auto hebben? Zijn er nog extra opties die je bij je auto wilt hebben? Of misschien een laadpas wanneer je kiest voor een elektrische auto.

De kleur van mijn private leaseauto

De kleur van je auto, voor de ene persoon erg belangrijk, voor de ander slechts een bijzaak. Wanneer de kleur voor jou niet zo zwaarwegend is, en je verder geen personalisaties aan de auto wilt maken, kun je altijd kijken of er modellen op voorraad beschikbaar zijn. Of er een voorraad auto beschikbaar is, vind je vaak op de website van de gekozen aanbieder. Wanneer je graag een specifieke kleur wilt voor je nieuwe auto, moet je er rekening mee houden dat een andere kleur niet altijd zonder bijkomende kosten is. Gemiddeld gezien ligt de meerprijs voor een andere (exclusieve) kleur rond de 5 euro per maand.

Extra opties op je nieuwe auto

Per automerk en model zijn er meestal verschillende uitvoeringen beschikbaar. De verschillen in uitvoering kunnen in het vermogen van de auto zitten, of het een automaat of een handgeschakelde auto is, maar ook in het optiepakket. Wanneer je een uitvoering op het oog hebt, bevat deze misschien niet alle door jou gewenste opties. Dit is geen enkel probleem, bijna alle private lease aanbieders bieden de mogelijkheid om je auto verder te personaliseren met de door jou gekozen opties. Je kan hierbij denken aan parkeersensoren, getint glas, een panoramadak of een sportpakket. Maar ook de praktische opties zoals allseason- of winterbanden, of bijvoorbeeld een trekhaak behoren tot de mogelijkheden. Voor je nieuwe auto kun je vaak een keuze maken uit een groot aanbod van opties. Deze opties zorgen vaak voor een kleine meerprijs die meegenomen wordt in het maandbedrag.

Een laadpas bij een elektrische auto

Je elektrische auto kun je natuurlijk thuis opladen, maar als je eens wat verder van huis bent is het wel erg gemakkelijk wanneer je onderweg ook gewoon kan laden. Hiervoor heb je dan wel een laadpas nodig. Door de toenemende populariteit van de elektrische auto zien we dat aanbieders tegen een kleine meerprijs een laadpas aanbieden. In de meeste gevallen betaal je een klein bedrag per maand voor deze pas. De pas is dan te gebruiken bij alle openbare laadpalen, de kosten van het laden worden één keer per maand verrekend. Let dus bij het vergelijken van je aangevraagde offertes goed op hoe het bij de verschillende aanbieders geregeld is op het gebied van de laadpas.