Is een leasecontract flexibel

access_time Geplaatst op Tuesday 03 December 2019 | Terug naar het overzicht

Veel leasemaatschappijen bieden flexibele private leasecontracten aan. Met een flexibel contract zit je niet vast aan een looptijd van twee of drie jaar. Deze vorm zit eigenlijk tussen leasen en huren in, en wordt daarom ook wel shortlease genoemd. Met een shortleasecontract lease je een auto voor enkele maanden tot twee jaar. Flexibel leasen is wat duurder dan private lease met een langere looptijd, maar wel voordeliger dan het huren van een auto. Veel leasemaatschappijen hebben kortlopende contracten, die na een jaar maandelijks kunnen worden beƫindigd.

Waarom kiezen voor flexibel leasen?

Er zijn meerdere redenen om voor een flexibel leasecontract te kiezen. Als je wilt weten of private lease een geschikte oplossing voor je is, kun je dat met een flexibel contract voor een korte periode ervaren. Daarnaast is shortlease prima geschikt om een ander soort auto te proberen om te zien of je deze ook met een langer contract wilt gaan rijden. Flexibel leasen is ook ideaal als je nieuwe private leaseauto nog geleverd moet worden. In de wachttijd kun je dan toch een leaseauto rijden.

Is een flexibel leasecontract duurder?

De voorwaarden voor een flexibel leasecontract kunnen per maatschappij verschillen. Vergelijk daarom goed de verschillende aanbieders om de beste leaseoplossing voor jouw situatie te vinden. Een flexibel contract is meestal duurder, zeker als je in een nieuwe auto wilt rijden. Sommige maatschappijen hanteren het normale private lease tarief, maar stellen alleen jonge occasions ter beschikking. Bedenk van tevoren wat je wensen precies zijn en hoeveel geld je per maand voor je private leaseauto wilt betalen.

Wat zit er in het leasecontract?

Een flexibel private leasecontract is hetzelfde als een langlopend leasecontract. Het verschil zit hem in de looptijd. Die is bij een flexibel contract veel korter. In een flexibel leasecontract zit de wegenbelasting, de verzekering en ook de reparaties en het onderhoud van de auto. Ook de afschrijving en de rente zijn verrekend. De meeste leasemaatschappijen hebben bovendien pechhulp en vervangend vervoer in de overeenkomst opgenomen. Leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease voldoen aan de voorwaarden voor eerlijke prijzen en transparante leasecontracten.