access_time Geplaatst op dinsdag 21 januari 2020 | Terug naar het overzicht

De voordelen van private lease zijn ook geschikt voor gezinnen. Je kunt zorgeloos met z’n allen op weg en hebt geen omkijken naar verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting. Private leasemaatschappijen bieden een steeds grotere keuze uit gezinsauto’s, zodat de hele familie er plezier van heeft. Door het grote aanbod kan het lastig zijn een goede keuze te maken. Want welke gezinsauto is het meest geschikt om via private lease te gaan rijden? Om te bepalen welke auto het beste voldoet aan je wensen, kun je met een aantal zaken rekening houden. Dat maakt het gemakkelijker om de juiste private lease gezinsauto te vinden.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Bedenk eerst hoeveel ruimte je nodig hebt. Met hoeveel personen zul je het meest in de auto zitten? En welke spullen wil je kunnen vervoeren? Is er bijvoorbeeld genoeg plek voor de kinderwagen of de sporttassen van de kinderen? Je wilt de lease auto een aantal jaren fijn kunnen gebruiken. Kijk daarom ook vooruit. Heb je in de toekomst meer ruimte nodig? Houd daar dan nu al rekening mee. Een gezinsauto is ruim en heeft een hoger gewicht dan een compacte auto. Daarom zal hij meer verbruiken en een hogere wegenbelasting hebben. Neem ook de keuze voor de brandstof mee in je overwegingen en bereken wat de voordeligste optie is bij het verwachte aantal kilometers.

Wat vind je verder belangrijk?

Misschien heb je voorkeur voor een bepaald merk of model auto dat je graag wilt rijden. Of ben je juist op zoek naar de voordeligste gezinsauto met de meeste ruimte? Private leasemaatschappijen hebben gezinsauto’s in allerlei soorten en maten. Zodat je er zowel voor je werk als tijdens een gezinsvakantie plezierig mee kunt rijden. Ga altijd uit van je eigen situatie. Die bepaalt namelijk hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel je maandelijks voor je private lease auto wilt betalen. Voor ieder gezin is een prima private lease auto te vinden.