access_time Geplaatst op zondag 12 januari 2020 | Terug naar het overzicht

Bevalt je private leaseauto goed? Dan kan het gebeuren dat je er na afloop van de leaseperiode nog geen afscheid van wilt nemen. Je weet immers hoe fijn hij rijdt en je kent de geschiedenis ervan. In dat geval kun je je private leaseauto vaak overnemen van de leasemaatschappij. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je tegen het einde van je contract een offerte voor de auto opvragen. Dan kun je aan de hand van de gevraagde prijs zelf bepalen of je de auto ook daadwerkelijk wilt overnemen.

Wat is de waarde van je auto?

De overname van je private leaseauto is vaak voordeliger dan de aanschaf van een auto bij een handelaar of dealer. Je kunt de auto overnemen om er zelf in te blijven rijden, maar je kunt dat ook voor iemand anders doen. Het is wel verstandig van te voren een onafhankelijke waardebepaling van je auto te laten uitvoeren. Zo kun je beter beoordelen of de gevraagde prijs klopt met de leeftijd en de staat van je auto. Ook online zijn zulke waardebepalingen te vinden.

Hoe gaat een overname in zijn werk?

De leasemaatschappij zal je een aanbieding doen om de auto over te nemen. Dit is een prijs, die gebaseerd is op de staat van de auto op dat moment. Daarbij geldt de kilometerstand, die de leasemaatschappij heeft vermeld. Sommige maatschappijen geven nog een aantal maanden garantie op de auto. Andere doen dat niet. Nadat je akkoord bent gegaan met de aanbieding, betaal je het aankoopbedrag. De auto kan dan worden overgeschreven op jouw naam. Lees altijd goed de voorwaarden van je private leasemaatschappij door en zoek uit of de prijs klopt met de staat van je auto.

Voordelen van overname van je private leaseauto

Als je ervoor kiest je private leaseauto over te nemen, hoef je hem geen dag te missen. Het enige dat moet gebeuren, is de betaling en de overschrijving, zodat de auto op jouw naam komt te staan. Overname van je private leaseauto kan voordelig zijn, omdat er geen dealer of handelaar tussen zit. Bovendien ken je de historie van de auto. Je weet hoe het onderhoud is geweest en hoe er met de auto is omgegaan. Geen verrassingen dus. En wil je de auto niet zelf overnemen? Dan is er misschien iemand in je omgeving die graag een betrouwbare auto voor een goede prijs wil hebben. Ook dat is mogelijk.