Private lease met een tijdelijk contract

access_time Geplaatst op Friday 20 December 2019 | Terug naar het overzicht

Ben je net begonnen bij een nieuwe werkgever of heb je een tijdelijk contract? Ook dan kun je prima een private leaseauto rijden. Voorwaarde is wel dat je aan een minimum inkomen voldoet en dat je beschikt over een geldig Nederlands rijbewijs. De leasemaatschappij bekijkt je individuele situatie om te bepalen of je in aanmerking komt voor een private leasecontract. Daarbij hoort ook een toetsing van je kredietwaardigheid bij het BKR of een andere controlerende instantie. Heb je geen negatieve registratie? Dan staat niets je in de weg om een private leasecontract af te sluiten.

Garantie

In de meeste gevallen zal je tijdelijke arbeidscontract eerder aflopen dan je private leasecontract. Daarom vragen veel leasemaatschappijen om een tweede persoon beschikbaar te stellen voor de BKR-check. Denk bijvoorbeeld aan een familielid of een goede vriend. In elk geval iemand die kredietwaardig is en garant voor je wil staan. De leasemaatschappij is op die manier verzekerd van de betaling van de kosten. Zo ben je toch in staat een private leasecontract af te sluiten, ook al werk je nog niet in vast dienstverband.

Private lease voor ZZP’ers

Ben je ZZP’er en heb je geen jaarcijfers die je kunt overleggen? Ook dan kun je gebruik maken van private lease. Hiervoor heb je een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig en een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Daarnaast moet je meer dan een jaar werkzaam zijn als ZZP’er. Wil je een niet al te hoog maandtarief? Dan is private occasion lease een goede optie. Je least in dat geval een jonge occasion voor een vaste, lage prijs per maand en betaalt alleen voor de brandstof. Zo kun je ook als starter een luxe auto rijden en heb je geen zorgen om het onderhoud en de verzekering ervan.