access_time Geplaatst op donderdag 14 mei 2020 | Terug naar het overzicht

Je studeert en wilt graag in een betrouwbare auto rijden zonder onverwachte kosten. Je hebt echter nog niet voldoende vermogen om een jonge of nieuwe auto te kopen. Private lease biedt hierin uitkomst. Ook voor jou als student is dit mogelijk.


Waar moet ik aan voldoen als student?

Je moet aan een aantal voorwaarden* voldoen om in aanmerking te komen voor een private leaseauto. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet;

  • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs.
  • Je bent in het bezit van een geldig Nederlands paspoort of Nederlands ID-kaart.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud. Let op, sommige leasemaatschappijen hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar!
  • Je beschikt over voldoende inkomen.
  • Je hebt geen negatieve BKR-notering.

Kunnen mijn ouders borg staan voor mijn private leaseauto?

Een groot struikelblok is dat je nog niet beschikt over voldoende inkomen. Je ouders toevoegen als contractant is een goede oplossing hiervoor. Ook zij zullen aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als jij voordat de private leaseauto wordt toegekend. Wel belangrijk om te weten is dat ook je ouder(s) BKR geregistreerd zullen worden wanneer zij worden toegevoegd als extra contractant. Dat je ouders borg staan is niet bij iedere leasemaatschappij mogelijk. Check daarom de voorwaarden bij de leasemaatschappij waar jij een auto wilt leasen.

Voordelen private lease als student

Het maakt niet uit of je nog op kamers woont of nog thuis. Met een eigen auto heb je vrijheid en kun je gaan en staan waar je maar wilt. Een leuke bijkomstigheid is dat je over een splinternieuwe auto beschikt, die jezelf helemaal samen kan stellen. Ook kom je niet voor onverwachte kosten te staan zoals reparaties, onderhoud en dergelijke. Dit is namelijk allemaal inbegrepen in het leasecontract. Het enige wat je zelf nog hoeft is te tanken of jouw elektrische auto op te laden. O ja, en de verkeersboetes zijn natuurlijk voor eigen rekening ;)

* De voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een private leaseauto kunnen soms iets verschillen per leasemaatschappij. Check daarom onze leasemaatschappijen pagina voor meer informatie per leasemaatschappij.