Er bestaan misvattingen over private lease

access_time Geplaatst op Monday 13 May 2019 | Terug naar het overzicht

Twijfel je of private lease iets voor jou is?

Heb je allerlei verhalen gehoord over private lease? Wil je weten of deze verhalen kloppen? Je moet op de hoogte zijn van de belangrijkste misvattingen. Pas dan kun je beslissen of private lease iets voor jou is.

Het leasen van een auto is duurder dan het kopen van een auto

Je hebt horen vertellen dat leasen duurder is dan kopen? Is dat juist? Onjuist, want leasemaatschappijen kunnen door hun grootschalige inkoop hoge kortingen bedingen op aanschaf en onderhoud. Ook zijn de verzekeringskosten lager. Het is voor leasemaatschappijen ook vrij eenvoudig om de auto’s na het aflopen van het leasecontract weer te verkopen. Je bent met het leasen van een auto dus vaak goedkoper uit, zeker als je geld moet lenen om een nieuwe auto te kunnen kopen.

Je verliest je schadevrije jaren

Als je in een eigen auto als je in een leaseauto rijdt bouw je schadevrije jaren op. Je hebt horen vertellen dat je schadevrije jaren verloren gaan als je in een leaseauto rijdt. Dit is onjuist, want je kunt van de leasemaatschappij na afloop van het leasecontract een verklaring krijgen dat je schadevrij in de leaseauto hebt gereden.

Met een leaseauto krijg je geen hypotheek meer

Heb je horen vertellen dat je als je een leaseauto hebt geen hypotheek meer krijgt? Dat is wel iets om te letten. Bij het afsluiten van een leasecontract wordt er namelijk een BKR-registratie gemaakt. Het door de BKR geregistreerde bedrag, 65% van de leaseprijs maal looptijd leasecontract in maanden, kan dit gevolgen hebben voor het maximale bedrag dat je voor je hypotheek kunt lenen.

Aan een leasecontract zit je altijd vast

Je hebt horen vertellen dat je onder alle omstandigheden vastzit aan je leasecontract. Dit is echter onjuist, Iedereen kan met een vervelende situatie worden geconfronteerd, zoals een echtscheiding, ontslag en arbeidsongeschiktheid. Je zit dan natuurlijk niet te wachten op extra kosten. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je het contract dan zonder extra kosten beëindigen.