foto12

access_time Geplaatst op Wednesday 22 May 2019 | Terug naar het overzicht

Particulier leasen enorm in opkomst

Het leasen van een auto is niet langer voorbehouden aan auto’s van de zaak. Steeds meer particulieren leasen een auto, zo blijkt ook uit de cijfers. In 2016 reden er 64.000 particulieren in een leaseauto. Dat was een verdubbeling ten opzichte van 2015. Het aantal particulieren met een leaseauto groeit ieder jaar fors. Je kunt je afvragen waarom steeds meer particulieren ervoor kiezen om te rijden in een leaseauto.

Er is minder kooplust

We hebben net een economische crisis achter de rug. Die crisis zorgde voor dalende vermogens van huishoudens. Bovendien had de crisis tot gevolg dat de mensen zich meer bewust werden van hun uitgaven. Er is minder kooplust. In de autoverkoop is een trend zichtbaar. Er worden minder nieuwe auto’s gekocht. Steeds meer mensen kiezen voor het niet aanspreken van hun spaargeld als ze een nieuwe auto willen hebben. Ze kiezen voor een vast bedrag per jaar. De verwachting is dat er in 2020 meer dan 100.000 private leaseauto's zijn. Dat zijn auto’s waarvoor particulieren maandelijks een vast leasebedrag betalen.

Bij private lease is alles inclusief

Met private lease profiteren ook particulieren van de voordelen van een leaseauto. Een belangrijk voordeel is dat alles inclusief is. Tijdens de looptijd van het contract zijn, tegen betaling van een vast maandbedrag, vrijwel alle kosten voor het autorijden inbegrepen. Niet inbegrepen zijn brandstof, bekeuringen, parkeergeld en de extra kilometers boven de in het leasecontract vastgelegde aantal kilometers. Dit aantal kilometers wordt doorgaans aangeduid als de kilometerbundel. Je wordt als particulier dus niet meer onaangenaam verrast door hoge reparatiekosten. Met een leaseauto weet je dus vrij nauwkeurig wat het autorijden iedere maand kost.