access_time Geplaatst op vrijdag 25 oktober 2019 | Terug naar het overzicht

Als je de websites van verschillende leasemaatschappijen bekijkt, dan lijkt private lease ideaal. Je kunt immers zonder het doen van een grote investering toch in een nieuwe auto rijden. Er is echter een ‘maar’. Het leasecontract kan beschouwd worden als een lening. Daarom melden veel leasemaatschappijen je leasecontract aan bij de BKR. Bovendien wil de leasemaatschappij natuurlijk weten of je kredietwaardig bent, Hij wil dus antwoord op de vraag of je in staat bent om het maandelijkse leasebedrag netjes te voldoen. Daarom checken veel leasemaatschappijen of je niet al bij de BKR bekend bent. Zo ja, dan zal het lastiger zijn om een private leasecontract af te sluiten.

Een lening afsluiten als je een private leasecontract hebt

Je private leasecontract is hoogstwaarschijnlijk geregistreerd bij de BKR. Stel dat je dan een lening nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing of voor het kopen van een huis. Ook de bank zal dan controleren of je al bij de BKR staat geregistreerd. Je staat hoogstwaarschijnlijk bij de BKR geregistreerd als je een leasecontract hebt, met als gevolg dat je minder kunt lenen voor de verbouwing of het kopen van een huis.

Behoort private lease zonder BKR registratie tot de mogelijkheden?

Er zijn leasemaatschappijen die het afsluiten van een private leasecontract niet melden bij de BKR. Private lease zonder BKR registratie is dus inderdaad mogelijk. Heb je een private lease contract afgesloten dat door de leasemaatschappij niet ie gemeld bij de BKR? Dan kun je later ook nog andere financiële verplichtingen, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening, aangaan. Wordt de BKR door de leasemaatschappij niet geraadpleegd om je kredietwaardigheid te checken. Dan is een reeds bestaande lening geen belemmering bij het afsluiten van een private leasecontract.

Niet iedereen kan zonder het checken van de BKR een auto leasen

Natuurlijk kan niet iedereen zonder BKR-check een auto leasen. Uiteraard gaat een leasemaatschappij altijd na of je financieel gezond bent, Ze doen dit bijvoorbeeld middels een krediet- en verzekeringscheck. Zo komen ze te weten of je in staat bent om het maandelijkse leasebedrag netjes te betalen.