De toekomst van private lease

access_time Geplaatst op Monday 25 November 2019 | Terug naar het overzicht

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van autorijden. Het gaat dan met name om technologische vernieuwingen en een veranderende behoefte bij de consument. Elektrisch rijden is aan een grote opmars bezig. Steeds meer volledig elektrische of hybride auto’s vinden hun plek op de weg. Daarbij zorgt slimme technologie ervoor dat autonoom rijden steeds dichterbij komt. Ook het autogebruik maakt veranderingen door. Veel mensen kiezen ervoor geen eigen auto meer te kopen, maar kiezen voor private lease of delen een auto via een sharing platform.

Verschuiving van zakelijke lease naar private lease

Naar verwachting zal private lease de komende jaren fors groeien. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun medewerkers een mobiliteitsbudget te geven in plaats van een zakelijke leaseauto. Daarmee kunnen zij hun eigen vervoer betalen. Veel medewerkers maken gebruik van dit budget door een private leaseauto te gaan rijden. Zo hebben ze dezelfde gemak als bij hun zakelijke leaseauto en lopen ze de bijtelling mis. Ook op de zakelijke markt vindt er dus een verschuiving plaats: die van zakelijke lease naar private lease. Een trend, die de komende jaren zeker verder zal doorzetten.

Keurmerk

Steeds meer private lease maatschappijen bieden hun diensten aan. Ook merkimporteurs voeren een eigen private lease label. Door deze concurrentie, de lage rente en de maximale capaciteit in de automotive sector wordt private lease steeds voordeliger. Vandaar dat steeds meer consumenten kiezen voor private lease, in plaats van voor de aanschaf van een auto. Ze willen vooral lage kosten en veel flexibiliteit. Zo is het altijd mogelijk een private leaseauto te rijden, die perfect aansluit bij je mobiliteitswensen. Inmiddels is ook het Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Leasemaatschappijen die aan de juiste voorwaarden voldoen, mogen dit keurmerk dragen.