access_time Geplaatst op maandag 08 juni 2020 | Terug naar het overzicht

Je wilt graag elektrisch rijden, maar ziet op tegen de hoge aanschaf van een elektrische auto. Private lease biedt hierin uitkomst door tegen voordelige tarieven elektrische auto’s beschikbaar te stellen voor ieder budget. We gaan in deze blog bekijken wat er mogelijk is met een budget van maximaal €500,- per maand.

Het beginnen met de zoektocht naar de juiste elektrische auto

Naast je budget is het belangrijk om te bepalen wat jij met de elektrische auto wilt gaan doen. Gebruik je de elektrische auto bijvoorbeeld als tweede auto of alleen voor korte afstanden? Dan is een grote actieradius minder belangrijk dan wanneer je de auto ook wilt gaan gebruiken voor lange ritten. Bepaal ook voor jezelf welke opties je graag wilt hebben in jouw elektrische private lease auto. Bekijk de standaarduitrusting van de verschillende auto’s alvorens je een keuze maakt. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen wat voor type auto voor jou geschikt is. Ben je alleen, dan kun je wellicht af met een compact model. Wil je de auto gebruiken als gezinsauto, dan is het verstandig om te kiezen voor een ruimere variant.

Welke actieradius is voor mijn elektrische auto voldoende?

De actieradius van je elektrische auto verschilt per model. Met een maximaal budget van €500,- per maand kun je elektrische auto’s kiezen met een actieradius van 230 tot 400 km. De actieradius is een belangrijke factor in het bepalen van het leasetarief. In de meeste gevallen geldt: Hoe groter de actieradius, hoe duurder de auto ook zal zijn. Gebruik je de auto zoals eerder gezegd als tweede auto of voor korte ritjes, dan is een grotere actieradius minder noodzakelijk. Neem deze afweging mee in je keuze.

Welke modellen kan ik kiezen met een beperkt budget

Als we uitgaan van een budget van maximaal 500 euro per maand kun je de volgende modellen privé leasen:

Skoda Citigo e- iV Style

Seat Mii Electric

SEAT Mii Electric Plus

Nissan Leaf N-Connecta 40 kWh

Opel Corsa -e 50 kWh

Mini Electric

Renault Zoe R110 Life

De elektrische Skoda Citigo kun je al leasen vanaf €325,- per maand (op basis van 5000 km per jaar) en heeft een actieradius van 260 km. De elektrische Renault Zoe lease je al vanaf €409,- per maand (op basis van 10.000 km per jaar) en heeft een actieradius van maar liefst 395 km. Alle genoemde modellen komen in aanmerking voor de subsidieregeling die van 2020 tot 2025 loopt. Hierdoor kun je rekenen op een behoorlijke korting per maand. Het leasen van een elektrische auto wordt zo nog aantrekkelijker. Wil je meer weten over deze subsidieregeling? Check ons nieuwsbericht: “Subsidie elektrische private leaseauto”.