Welke opties heeft mijn auto? Deel 2 'Comfort'

access_time Geplaatst op vrijdag 06 november 2020 | Terug naar het overzicht

Zoals we vorige week al hadden beloofd, behandelen we deze week alle comfort opties die terug te vinden zijn op de auto’s die wij vergelijken. Onder comfort opties behoren alle opties die het rijden in jouw private lease auto nog comfortabeler maken. Of alle opties ook echt nodig zijn kun je jezelf afvragen.

360° zicht met 4 camera’s

Een optie waarmee je de gehele omgeving van de auto kan zien op het display in de auto.

Achteruitrijcamera

Hierbij zie je op het beeldscherm in de auto altijd hoeveel ruimte er nog achter de auto is.

Airconditioning

De optie waar eigenlijk niemand meer zonder kan. Bij de meeste auto’s is airco tegenwoordig standaard. Zo zit je dus lekker koel op een mooie zomerdag of tijdens de vakantie in je auto.

Autopilot

Op dit moment hebben we het hier nog over een basisversie. De optie kan vergeleken worden met adaptieve cruise control in combinatie met automatisch uitwijken voor obstakels. Deze optie zal door ontwikkeld worden en er voor zorgen dat de auto zichzelf door het verkeer kan maneuvreren. Autopilot wordt vaak in een adem genoemd met Tesla. De Tesla’s die nieuw geleverd worden zijn allemaal voorzien van hardware om in de toekomst de auto’s zelfstandig te kunnen laten rijden. Op dit moment is de techniek nog niet uitontwikkeld en nog niet toegestaan op de openbare weg. Maar er wordt hard gewerkt aan de auto van de toekomst!

Batterijverwarming

Deze optie zorgt dat de temperatuur van de accu ook optimaal in de winter is. Hiermee wordt de actieradius ook vergroot.

Centrale deurvergrendeling

Alle deuren worden tegelijk vergrendeld wanneer je de auto op slot doet.

Climate control

De luxe variant van de airco. Je stelt de gewenste temperatuur in en deze zal automatisch gaan koelen of verwarmen om de ingestelde temperatuur vast te houden.

Cruise control 

Met deze optie kan je een bepaalde snelheid instellen. De auto blijft deze snelheid automatisch vasthouden tenzij je een van de pedalen indrukt.

Elektrisch verstelbare buitenspiegels 

Met een knopje die zich meestal op de deur van de bestuurderskant bevindt, kun je eenvoudig beide spiegels elektrisch verstellen.

Elektrische achterklep

Een handige optie als je met de boodschappen terug loopt naar de auto. Je hoeft alleen maar op een knopje op de afstandsbediening te drukken en de achterklep opent zich vanzelf.

Elektrische parkeerrem

De parkeer/handrem wordt ingeschakeld met een druk op de knop.

Elektrische ramen achter

De ramen achter in de auto kunnen elektrisch open en dicht worden gedaan.

Elektrische ramen voor 

De ramen voor in de auto zijn elektrisch bedienbaar.

Inparkeerautomaat

Met een druk op de knop wordt de auto automatisch in een parkeervak geparkeerd.

Keyless Entry & Go

Wanneer je de auto sleutel bij je draagt en de deurgreep van de auto aanraakt ontgrendeld deze automatisch. Voor het weg rijden hoeft de sleutel ook niet meer in het contact gestoken te worden. De sleutel moet zich in het voertuig bevinden en met een druk op de startknop kan de motor gestart worden.

Laadkabel type 2 voor publiek laden (5meter)

Een extra lange kabel voor het laden bij publieke laadpalen.

Laadkabel voor laden via wandcontactdoos

Een laadkabel met een normale euro stekker. Hiermee kun je bij elk gebruikelijke stopcontact jouw elektrische auto opladen.

Lichtsensor

De verlichting wordt automatisch ingeschakeld wanneer het donker wordt.

Ook leverbaar in automaat

Wanneer deze optie wordt weergegeven is er de mogelijkheid om tegen een meerprijs de auto te voorzien van een automatische transmissie.

Park Distance Control achter, Park Distance Control voor, Park Distance Control voor en achter

Parkeerhulp doormiddel van geluidsignalen. Wel zo makkelijk met het inparkeren van je auto. Deze optie is vaak ook tegen een kleine meerprijs leverbaar.

Snellaad aansluiting

De auto wordt geleverd met een snellaad aansluiting. Hiermee heb je de elektrische auto in zo’n 20 tot 40 minuten weer voor meer dan 80 % opgeladen.

Start-stopsysteem

De auto schakelt de motor automatisch uit en aan wanneer je bijvoorbeeld stilstaat voor een stoplicht.

Stuurbekrachtiging

Een optie die nog steeds door fabrikanten benoemd wordt terwijl er geen auto meer is die zonder stuurbekrachtiging wordt geleverd.

Stuurbekrachtiging snelheidsafhankelijk

Dit is tot tegenstelling van de gewone stuurbekrachtiging wel een echte optie. Het sturen in de auto gaat met deze optie makkelijker wanneer de auto langzamer rijdt. Wanneer je met een hogere snelheid rijdt zal het sturen iets zwaarder gaan. Dit geeft meer comfort tijdens het rijden.

Verwarmde buitenspiegels

Doordat de buitenspiegels verwarmd zijn heb je geen last meer van condens of slecht zicht in de spiegels wanneer het regent.

Verwarmde voorruit

Een echte comfort optie. Je hoeft met deze optie niet meer te krabben, ook condens bij koud of regenachtig weer is binnen enkele minuten verdwenen.

Warmtewerend glas

Dit glas zorgt er voor dat de auto minder snel opwarmt wanneer de auto in de zon geparkeerd staat.

Volgende week behandelen we de interieur opties in deel 3 van de optie blog. In deze blog kun je bijvoorbeeld lezen waar de afkorting DAB+ voor staat en wat een virtual cockpit is.