Welke exterieur opties heeft mijn auto

access_time Geplaatst op woensdag 25 november 2020 | Terug naar het overzicht

Alweer het laatste deel van deze vierdelige serie over opties op onze blog. Dit deel gaat over de exterieur opties. Met deze opties kun je je onderscheiden van de rest van de auto’s die rond rijden, denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie lichtmetalen velgen of een aerodynamicapakket.

18'' Lichtmetalen velgen

Deze optie geeft je auto een sportieve look. 18 inch is 45,72 cm; deze velgen worden gemaakt van aluminium.

Aerodynamicapakket

Wordt bij de meeste merken ook wel ‘’sport pakket’’ genoemd. Denk, aan S-line bij Audi, R-Line bij Volvo, M pakket bij BMW, AMG bij Mercedes. Hier vallen meestal de sportievere bumpers, side skirts en een subtiele spoiler onder.

Afneembare trekhaak

Een trekhaak die makkelijk te demonteren is en vaak opgeborgen kan worden bij het reservewiel. De trekhaak is bij private lease vaak tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Dagrijverlichting

Deze optie had ook bij de veiligheid opties kunnen staan. Met het voeren van dagrijverlichting ben je een stuk zichtbaarder zeker in de herfst of de winter.

Dakrails

Deze optie zie je vaak bij stations, cross-overs of SUV’s. Een dakrails is ideaal wanneer je gebruik wil maken van dakdragers. Bijvoorbeeld in combinatie met een dakkoffer of een fietsendrager. Mocht je nu met een dakkoffer op vakantie gaan naar Zuid Frankrijk of op wintersport in de Alpen, houd dan altijd rekening met het maximaal toegestane gewicht. Het maximaal toegestane gewicht is gemiddeld 90 kg. Dit is het volledige toegestane gewicht dus houd ook rekening met het gewicht van de dakkoffer en de dakdragers zelf.

Dakspoiler

Geeft een sportieve look en is soms ook onderdeel van een aerodynamicapakket.

Getint glas, Extra getint glas, Privacy glass

Drie opties die in zekere mate op elkaar lijken; het verschil zit in de tint/transparantie van het glas. Getint glas geeft de auto een andere uitstraling, maar geeft daarnaast ook meer privacy en zorgt voor een koelere auto in de zomer.

Led verlichting

Tegenwoordig worden er steeds meer led lampen gebruikt in de auto industrie. Het heeft een nog hogere licht opbrengst dan de bekende xenon verlichting en verbruikt daarnaast minder energie.

Lichtmetalen velgen

Geven de auto een sportief uiterlijk; vaak zijn lichtmetalen velgen verkrijgbaar in meerdere maten.

Mistlampen voor

Hiermee heb je beter zicht bij dichte mist, daarnaast ben je zelf ook zichtbaarder. Ook worden deze lampen bij verschillende merken gebruikt voor de bochtenverlichting.

Panoramisch dak 

Met deze optie geniet je van een ruimtelijk gevoel, frisse lucht en een vrij uitzicht naar de sterrenhemel wanneer het donker is.

Regensensor 

Deze is terug te vinden in de voorruit van de auto en zorgt er voor dat de ruitenwissers automatisch aangaan wanneer het begint te regenen.

Schuif-kanteldak, 

Te vergelijken met het panoramisch dak, echter in formaat een stuk kleiner.

Sportonderstel

Deze optie zorgt voor een sportievere rijbeleving en strakker stuurgedrag.

Xenon verlichting 

Dit type verlichting is een grote stap ten opzichte van de standaard hallogeenlampen, ze geven namelijk twee keer zoveel licht.