Bayerische Motor Werke

De afkorting BMW staat voor Bayerische Motor Werke. Het merk is sinds 1916 actief. Hoewel BMW met name in de oorlogsjaren ook in andere branches actief is geweest, is het fabriceren van auto’s altijd een voorname activiteit geweest. In 1928 is het begonnen met het maken van complete modellen. Het eerste model was de BMW Dixi, een afgeleide van de Austin Seven. Door de jaren heen ging het zich meer richten op verschillende modellen en kwamen er bijvoorbeeld limousines en sportwagens bij. Zo werd de line-up van de fabrikant alleen maar groter, tot wat het nu is.

De kernwaarden

De auto’s die BMW vanaf 1928 op de markt heeft gebracht zijn op bepaalde vlakken na al die jaren niet veel veranderd. Hierin zijn de kernwaarden van het bedrijf dan ook terug te vinden. In de eerste plaats gaat het om design van het hoogste niveau. Daarmee wil het elke liefhebber aanspreken. Ook moet de techniek in elke auto opnieuw weer innovatief zijn. Alle zaken samen moeten voor een ervaring zorgen die sterke emoties oproept. De beleving van het autorijden is altijd een belangrijk uitgangspunt voor de fabrikant gebleven. Dit geldt ook nog altijd voor de nieuwe modellen die het lanceert.

Vandaag de dag

BMW is door de jaren heen uitgegroeid tot een moederbedrijf met verschillende merken. In de eerste plaats is dat natuurlijk BMW zelf. Onder die naam worden nog altijd premium auto’s in allerlei verschillende vormen gefabriceerd. Van luxe limousines tot en met sportauto’s die gebaseerd zijn op de ervaringen uit de racerij. Daarnaast is er ook een tak die zich bezighoudt met motorfietsen. Ook heeft BMW inmiddels het beheer over enkele andere automerken waarin de innovatieve techniek van de Duitse fabrikant ook terug te vinden is. Dit geldt onder andere voor bekende merken zoals MINI en Rolls-Royce.