Succesvol begin

In 1899 werd Fabbrica Italiana Automobil Torino (Fiat) opgericht. Grondlegger was Givanni Agnelli. De familie zal nog lang een grote rol blijven spelen in de wereldwijde auto-industrie. Het merk zag al vroeg in dat het meedoen aan races van grote waarde voor de ontwikkeling zou zijn. Al in 1902 werden de eerste grote overwinningen geboekt. In 1908, nog geen tien jaar na de oprichting, verlegt het bedrijf de grenzen door ook in de Verenigde Staten actief te worden. Het is in die tijd ook de uitvinder van de cardanas en daarop heeft het nog altijd een patent.

Eenvoudig, praktisch en stijlvol

De kernwaarden van de Italiaanse fabrikant zijn op verschillende vlakken te vinden, maar worden toch in elk model weer bijeengebracht. Enerzijds is de fabrikant altijd op zoek geweest naar eenvoud en praktisch gebruik. Daarom was het er ook al vroeg bij met kleine modellen zoals de 500 en 600. Anderzijds wil het ook het Italiaanse gevoel voor stijl en design uitdragen. Om die reden zijn de modellen dus wel ook altijd ontworpen tot in elk detail. Ook dat is in de modellen die tegenwoordig van de band rollen nog altijd goed terug te zien. In recente jaren is innovatie belangrijker geworden.

De Panda en 500

Zoals eerder aangegeven zijn de praktische modellen altijd de bestverkopende modellen van Fiat geweest. In recente jaren is dit dan ook weer meer en meer terug te zien in modellen zoals de Punto en Stilo. Ook de herintroductie van de Fiat 500 heeft het bedrijf veel goeds gedaan. Wat hierin wel goed te zien is, is dat het bedrijf de modellen voortdurend laat meebewegen met de tijdsgeest. Daarom komen bijvoorbeeld hybridevarianten van de bekende modellen ook op de markt tegenwoordig. Wel probeert de Italiaanse fabrikant ook te zorgen dat het echte gezinsauto’s in de line-up blijft houden.

Vanaf: € 399,00

Fiat 500e

Berlina
  • battery_charging_full Elektrisch
  • directions_car 315 km
Vanaf: € 293,00

Fiat 500

hev Sport
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 5.1 l / 100 km

Bekijk het volledige aanbod
van Fiat

Bekijk aanbod arrow_forward