De geschiedenis van Suzuki

Suzuki bestond als bedrijf al tientallen jaren voordat het zich ging richten op de productie van auto’s. Tot die tijd maakte het allerlei andere producten. In 1939 begon het met een kleine auto die gebaseerd was op de Austin Seven. Vanaf 1951 kwamen ook motorfietsen van de band rollen in de fabrieken. In 1955 werd voor het eerst een echte eigen auto op de markt gebracht. Dit betrof de Suzulight. In 1962 kwam hiervoor de Suzuki Fronte in de plaats. Sinds 1988 werd deze weer opgevolgd door de Suzuki Alto. Door de geschiedenis heen is de Japanse fabrikant altijd sterk geweest in het vervaardigen van kleine modellen.

De kernwaarden

Suzuki heeft als fabrikant ervoor gekozen om kernwaarden aan te hangen die meer algemeen zijn en niet per definitie met de manier van produceren te verbinden zijn. Wie kiest voor de modellen van Suzuki moet een aantal zaken ervaren. Het betreft dan vrijheid, aandacht en passie. Wie kijkt naar de modellen, die vaak klein zijn en daardoor veel mogelijkheden bieden voor allerlei doelgroepen en in allerlei situaties, ziet deze kernwaarden daar dan ook in terug. Het is niet voor niets zo dat de Japanse automaker er altijd voor gekozen heeft om deze modellen te blijven ontwikkelen. 

Modellen van Suzuki

Hoewel Suzuki er altijd voor kiest om bepaalde vormen aan te houden, heeft het wel een aantal verschillende modellen in de line-up opgenomen. Deze hebben elk zo hun eigen kenmerken. Zo is de eerdergenoemde Alto inmiddels opgevolgd door de Suzuki Celerio. Een model dat wel al heel lang verkocht wordt en nog altijd populariteit geniet, is de Suzuki Swift. Dit is wereldwijd het bestverkochte model van de fabrikant. Ongeveer 1 op elke 2 modellen die Suzuki wereldwijd verkoopt, is een Swift. Andere modellen zijn de Samurai, Jimmy en Grand Vitara.

Vanaf: € 309,00

Suzuki Ignis

1.2 Smart Hybrid Select
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 3.9 l / 100 km
Vanaf: € 313,00

Suzuki Swift

1.2 Select 90PK
  • local_gas_station Benzine
  • directions_car 4.3 l / 100 km

Bekijk het volledige aanbod
van Suzuki

Bekijk aanbod arrow_forward