Nieuw kenteken

access_time Geplaatst op Thursday 22 August 2019 | Terug naar het overzicht

Afgelopen maandag 19 augustus 2019, heeft de RDW de nieuwe kenteken combinatie gepresenteerd. Het eerste setje kentekenplaten met het kenteken G-001-BB is uitgeleverd. Dit eerste kenteken werd zoals gebruikelijk weer uitgeleverd aan een goed doel. Deze keer werd het kenteken geschonken aan natuurmonumenten voor hun nieuwe volledig elektrische BMW I3.

Er zijn in totaal 2,7 miljoen kentekens met de nieuwe letter-cijfers-letters (M-001-PL) combinatie beschikbaar. Bij de RDW kunnen ze zich de komende drie jaar weer buigen over de volgende combinatie, aangezien de vorige combinatie drie jaar mee ging. GB-001-B werd toen als eerste uitgegeven aan stichting Het Vergeten Kind.

Net als bij de voorgaande generatie kentekens worden er geen klinkers gebruikt op de kentekens. Klinkers worden alleen gebruikt bij kentekens voor opleggers. Combinaties als PSV, TBS, NSB etc. zijn logischerwijs ook uitgesloten. Ook drie letterige afkortingen die voor politieke partijen gebruikt worden zijn uitgesloten voor kenteken registratie, nadat hier kamervragen over werden gesteld.