Tesla Roadster nieuws Mijnprvatelease

access_time Geplaatst op Sunday 10 May 2020 | Terug naar het overzicht

De CEO van Tesla Motors, Elon Musk, schoof onlangs aan bij de podcast van Joe Rogan; ‘Joe Rogan Experience’. Er werd vooral veel gesproken over de COVID19 (corona) crisis en hoe Musk hier zelf mee bezig is. Een bijzonder gesprek met een bijzondere man. Het volledige interview vind je onder andere terug op youtube, hieronder zetten we de hoogtepunten voor je uiteen.

Presentator Joe Rogan gaf aan dat hij wel gecharmeerd is van de Roadster en vroeg zich af of het al mogelijk is om voor dit model een pre-order te plaatsen. De CEO twijfelde wat over zijn antwoord, maar liet uiteindelijk weten dat de Roadster er eerst nog niet gaat komen. Er zijn andere zaken die voorrang krijgen op het nieuwe model Tesla.

De prioriteiten voor Tesla volgens Elon Musk

De Duitse ‘Gigafactory’ heeft namelijk voorrang. Deze gigantische fabriek met een oppervlakte van 300 hectare moet de Europese markt gaan bedienen. Hiermee moet de druk op de grote Europese autobouwers verder opgevoerd worden. Ook zal de Gigafactory in Shanghai uitgebreid worden om de alom bekende Cybertruck verder te ontwikkelen. Ook zal de Tesla vrachtwagen ‘Semi’ nog in productie genomen moeten worden. Al met al is er dus werk genoeg bij Tesla Motors.

Tesla Roadster specificaties

Over de specificaties van de Roadster werd ook nog kort gesproken. Het instapmodel zal de sprint van nul naar honderd kilometer per uur in 1,9 seconden gaan halen volgens Musk. Eerder vertelde hij al dat de Roadster zal gaan zweven en er tien raketmotoren in dit model komen te zitten. We wachten ongeduldig af en hopen snel een ander model van Tesla toe te kunnen voegen aan ons private lease aanbod.