Hoe ben ik verzekerd met private lease

access_time Geplaatst op Monday 16 December 2019 | Terug naar het overzicht

Private lease biedt je voor een maandelijks bedrag een mooie auto met alle bijbehorende service. Ook de verzekering van de auto valt binnen dit pakket. Meestal is een private lease auto door de maatschappij allrisk verzekerd. Daarmee is alle schade aan de auto gedekt, ook als je daarvoor zelf verantwoordelijk bent. Veel leasemaatschappijen hanteren een eigen risico van 300 euro, dat je soms kunt verlagen of zelfs in zijn geheel kunt afkopen. Lees altijd goed de voorwaarden van het contract door om te zien welke zaken worden gedekt.

Welke verzekeringen zijn inbegrepen bij mijn private lease contract?

Houd bij het afsluiten van een private lease contract altijd rekening met de verzekeringen, die zijn inbegrepen, of juist niet. Schade aan de auto wordt in alle gevallen gedekt. Maar krijg je ook hulp als je met pech langs de snelweg staat? Sommige maatschappijen hebben deze service standaard in het lease contract zitten. Bij andere moet je pechhulp apart meeverzekeren. Controleer ook of je recht hebt op hulp in het buitenland en of je aanspraak kunt maken op vervangend vervoer als dat nodig is. Soms hoort er een rechtsbijstandsverzekering bij je lease contract. Die kan uitkomst bieden bij rechtszaken rondom ongevallen of verkeersgeschillen.

Verzekering voor inzittenden

Sommige leasemaatschappijen verzekeren de inzittenden van de auto mee. De ongevallenverzekering inzittenden (OIV) keert een maximumbedrag uit als een inzittende van de private lease auto overlijdt of invalide raakt. Dit geldt voor zowel de passagiers als de bestuurder. Het gaat daarbij om persoonlijk letsel en niet om immateriële schade of schade aan bagage. Wil je de inzittenden nog beter verzekeren? Dan kies je voor de schadeverzekering inzittenden, die alle ongevallen in en rondom de auto dekt. Bekijk van te voren goed of deze verzekeringen bij het leasecontract horen of dat je ze los moet afsluiten.

Een goed begin

Wil jij een private lease auto gaan rijden? Dan zul je al snel zien dat de tarieven en voorwaarden van de verschillende leasemaatschappijen nogal kunnen afwijken. Dat komt onder andere door de verzekeringen, die al dan niet bij het leasecontract horen. Let daarom goed op of je voldoende verzekerd bent. Een voordelig maandtarief is natuurlijk leuk, maar niet als daar nog allerlei premies bovenop komen van verzekeringen die je aanvullend moet afsluiten. Maak daarom een zorgvuldige vergelijking van de verschillende leasebedrijven om een contract met een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Op onze pagina "Leasemaatschappijen" kun je per aanbieder lezen wat is inbegrepen in het leasetarief.