access_time Geplaatst op maandag 04 november 2019 | Terug naar het overzicht

Rijd je weinig kilometers, woon je in een stad of wil je een tweede auto erbij? Een private leaseauto is dan een slimme keuze. De prijs van een private leaseauto wordt namelijk berekend op basis van de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers wat je denkt te gaan rijden. Rijd je weinig kilometers en wil je wel een veilige nieuwe auto zonder gedoe? De leasetarieven zijn dan zeer scherp. Vanaf €174 lease je al een nieuwe private leaseauto waarbij alles is inbegrepen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is brandstof tanken en uiteraard zijn de verkeersboetes voor eigen rekening.

Is er een investering nodig voor een private leaseauto

Het doen van een investering om een gebruikte auto aan te schaffen of zelfs een nieuwe is een hoge drempel. Helemaal als het een tweede auto betreft. Je gebruikt de auto niet dagelijks of er wordt weinig in gereden maar hij is wel nodig. Bij private lease hoef je geen investering te doen en sta je niet voor onnodige onderhoudskosten. Ook bij pech krijg je vervangend vervoer en zijn onverwachte reparaties inbegrepen in het leasetarief. Dus een private leaseauto bij weinig kilometers of als tweede auto is zeker aan te bevelen. Een fijne bijkomstigheid is dat je dus geen spaargeld kwijt bent voor de aanschaf van een auto en dit kunt gebruiken voor andere zaken.


Wat te doen met je huidige auto wanneer je besluit om te kiezen voor private lease

Ben je momenteel nog in het bezit van een auto? Deze kun je zelf verkopen, maar vaak kun je jouw huidige auto ook inruilen bij de leasemaatschappij. Het bedrag wat voor jouw huidige auto wordt betaald kan verrekend worden in het private leasetarief. Hierdoor wordt het leasebedrag per maand nog voordeliger. Dit is echter niet mogelijk bij alle leasemaatschappijen, lees daarom goed de voorwaarden en vergelijk vooral verschillende offertes bij private leasemaatschappijen voor dat je overgaat op het afsluiten van een private leasecontract. Offertes zijn altijd vrijblijvend. Besluit je daarom alsnog zelf een auto aan te schaffen in plaats van een private leaseauto dan zit je nergens aan vast!