Private lease en een goede leasenemer zijn

access_time Geplaatst op donderdag 08 oktober 2020 | Terug naar het overzicht

Je hebt besloten voor een private lease auto te gaan. Je hebt je goed laten informeren en je hebt op onze website alle mogelijke aanbieders met elkaar vergeleken. Het aantal kilometers weet je al en je hebt ook al besloten voor welke periode je het contract wil gaan afsluiten. De auto staat als het ware nog net niet op de oprit. Een oprit die gedeeld wordt met een aantal huisdieren, jonge kinderen en een aantal hobby’s.

Mag ik mijn hond in de auto vervoeren?

De oprit wordt dus ook gebruikt door je hond. En natuurlijk wil je deze ook weleens meenemen naar het bos of het strand. Ook met een private lease auto mag dit gewoon. Ervan uitgaande dat jij zorgvuldig omgaat met de auto en hem regelmatig schoonmaakt. Stofzuigen, de matten uitkloppen. Het kan een wereld van verschil maken.

En kinderwagens, autostoeltjes, snotterige kinderen?

Natuurlijk mogen je kinderen mee in de auto. Zelfs met snottebellen en modderige schoenen. Maar ook nu geldt weer, je onderhoudt je auto alsof het je eigen bezit is.

En een caravan of kar achter de auto hangen?

Wil je een caravan of kar gebruiken in combinatie met je private lease auto, dan is het belangrijk om de juiste aanbieder te vinden die hiermee rekening houdt. Wanneer je een auto hebt gevonden op onze website, dan kun je op de website van de aanbieder zelf zien of het mogelijk is om een trekhaak te laten monteren. Dit verschilt uiteraard per type auto. Bij een SUV is het meestal mogelijk om een trekhaak te laten monteren, bij een kleinere auto zal dit lastiger zijn. Meestal is een trekhaak een optie waar een klein bedrag per maand voor wordt gerekend. Gemiddeld genomen ligt dit bedrag rond de 18 euro per maand. Het is natuurlijk wel even opletten of de auto het maximale trekgewicht mag trekken!

Maar waar het uiteindelijk op neerkomt..

Uiteindelijk gaat het erom dat jij, net als wanneer je iets anders leent of huurt, er zorgvuldig mee omgaat. Het blijft een gebruiksvoorwerp, maar realiseer je dat je veel meer plezier beleeft aan een goed onderhouden en schone auto. Daar ben jij uiteindelijk zelf, maar ook de leasemaatschappij het meest bij gebaat. Hierdoor zal je ook nooit voor onverwachte schoonmaakkosten komen te staan bij inlevering van je leaseauto. Dus hup de kinderen op de achterbank en de hond in de kofferbak en op naar een herfstwandeling in het bos!