Welke auto’s met een automaat kan ik privé leasen?

access_time Geplaatst op donderdag 10 september 2020 | Terug naar het overzicht

Steeds meer mensen kiezen voor een automaat in plaats van handmatig schakelen. Enerzijds vanwege het gemak, maar ook omdat de nieuwe auto’s met automaat steeds beter worden. De eerste automatische versnellingsbakken hadden namelijk slechts vier versnellingen, daarnaast was het vaak een kostbare optie. Tegenwoordig bestaan er al automaten met wel negen versnellingen! Hierdoor rijd je altijd in de juiste versnelling, dit komt het verbruik en rijcomfort ten goede. Wil je weten welke private lease auto’s je momenteel kunt vinden met een automaat? Lees dan hieronder verder.

Elektrische leaseauto's met een automaat

Alle elektrische auto’s zijn uitgerust met een automatische transmissie. Normaal gesproken is een elektrische auto duur in aanschaf, maar door de huidige subsidieregeling van de overheid voor elektrische auto’s worden deze auto’s steeds aantrekkelijker. Een elektrische Skoda Citigo kun je bijvoorbeeld al leasen vanaf €325,- per maand exclusief subsidie. Maak je gebruik van de subsidieregeling van de overheid, dan kun je per maand nog een korting van €66,67 tegemoet zien.

Leaseauto’s met verbrandingsmotor

Ook auto’s met een verbrandingsmotor zijn te leasen met een automaat. De Peugeot 208 1.2 Puretech Active is voorzien van een fijn schakelende 8-traps automaat, deze auto lease je al voor €379,- per maand. Niet alleen de Peugeot 208 kun je leasen met een automaat, maar ook de BMW 1-serie. De BMW 118iA is eveneens voorzien van een 8-traps automaat en lease je vanaf €429,- per maand. Er zijn ook modellen waarbij de automaat als een extra optie aangeboden wordt. Tegen een geringe meerprijs per maand voorzie jij je auto van een automatische versnellingsbak.

Alle private lease auto’s voorzien van een automaat vind je hier.