De geschiedenis

Audi kent als merk zijn oorsprong in het bedrijf Horch Automobielwerke. Dat werd in 1899 opgericht door onder andere August Horch. Op 19 juli 1909 richtte de inmiddels ontslagen Horch een nieuwe fabriek op, Audi. Later vormden Audi en Horch samen met nog twee merken de Auto-Union. De vier ringen, die nu symbool staan voor het merk, stonden toen symbool voor de samenwerking tussen de vier fabrikanten. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de fabriek enige tijd in handen van Mercedes-Benz. Sinds 1965 is de fabriek in handen van Volkswagen. Dat is het tegenwoordig nog altijd, mede dankzij de introductie van een hele reeks nieuwe modellen.

De kernwaarden van Audi

Het merk Audi is door de jaren heen flink actief geweest met de introductie van nieuw modellen. Daaraan is ook af te lezen wat de kernwaarden van de onderneming zijn. Zo is design altijd een belangrijke waarde geweest van de fabrikant. Nog altijd is de vormgeving een belangrijk punt van aandacht. Daarnaast mag de kwaliteit ook niet uit het oog verloren worden. Tot slot is het zo dat de fabrikant altijd op zoek is naar innovatie. Dit was al zo ver voordat innovatie voor anderen een kernwaarde werd. Ook zal dit in de toekomst zo blijven.

De Audi van nu

Wie kijkt naar het merk Audi ziet dat het één van de vooraanstaande merken in de auto-industrie is geworden. De modellen zijn gericht op allerlei verschillende soorten rijders. Van de compacte A1 die in 2010 aan de line-up werd toegevoegd, tot en met de A8. Ook de Q-modellen zijn zeer populair. Dit zijn SUV’s die de fabrikant op de markt brengt. Daarnaast heeft Audio ook zijn sporen verdiend in de autosport en zijn daar modellen als de TT en de R8 uit voortgekomen. Op die manier is er voor iedereen een model in de line-up te vinden en is het merk zeer veelzijdig te noemen.

Bekijk het volledige aanbod
van Audi

Bekijk aanbod arrow_forward