Het ontstaan van Land Rover

Het merk Land Rover heeft een rijke historie. Het eerste model van dit automerk rolde namelijk al in 1948 van de band. De Brit Maurice Wilks startte in 1947 met het ontwerp van het voertuig. Een jaar later werd de naam Land Rover in het leven geroepen. Toch bestaat het bedrijf ‘pas’ sinds 1978. Op 31 januari 1994 werd de Rover Group overgenomen door BMW. BMW splitste het bedrijf op en verkocht Land Rover vervolgens aan de Ford Motor Company.

Sinds 2008 maakt Land Rover deel uit van Jaguar Land Rover (JLR), dat op zijn beurt weer een dochteronderneming is van het Indiase Tata Motors. De Land Rover’s worden tegenwoordig in verschillende landen op de wereld geproduceerd, waaronder het Verenigd Koninkrijk, China, India, Brazilië en Slowakije.

Dit vindt Land Rover belangrijk

De missie van Land Rover luidt: ‘geweldige producten leveren, sneller dan we ooit hebben gedaan. We willen toonaangevend zijn op het gebied van milieu-innovatie en we willen er zeker van zijn dat onze klanten altijd op de eerste plaats komen’. Om ervoor te zorgen dat deze missie niet uit het oog verloren wordt, heeft Land Rover de volgende kernwaarden opgesteld:

- Integriteit
- Begrip
- Uitmuntendheid
- Eenheid
- Verantwoordelijkheid

Land Rover streeft bovendien naar een wereld van duurzame, slimme mobiliteit. Vandaar dat de visie van het automerk ‘het creëren van een wereld waarin we allemaal veiliger en beter zullen leven’ is. De missie en kernwaarden moeten Land Rover (mede) helpen om dit te verwezenlijken.

Land Rover vandaag de dag

Land Rover draait al heel wat jaren mee n de auto-industrie. Niet gek dat het merk door de jaren heen behoorlijk wat verschillende modellen op de markt heeft gebracht. Het begon allemaal met de Land Rover, maar dit veranderde toen dit officieel een merk werd. Sindsdien zijn er verschillende series onder het merk Land Rover uitgebracht. Zo werd in 1970 bijvoorbeeld de Range Rover geïntroduceerd. De Discovery en Freelander zijn twee andere bekende modellen van Land Rover. In 2020 werd de Land Rover Defender (L663) uitgebracht. Het merk doet tegenwoordig bovendien zijn uiterste best om de impact van de auto’s op het milieu tot een minimum te beperken.

Vanaf: € 916,00

Land Rover

Discovery Sport P300e PHEV R-Dynamic S
  • local_gas_station Hybride
  • directions_car 2 l / 100 km
Vanaf: € 916,00

Land Rover

Discovery Sport P300e PHEV R-Dynamic S
  • local_gas_station Hybride
  • directions_car 2 l / 100 km

Bekijk het volledige aanbod
van Land Rover

Bekijk aanbod arrow_forward